Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 30 dkg
korzeń chrzanu 5 dkg
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy z jabłkami

Jabłka, umyć, pokroić, ugotować w malej ilości wody, a następnie przetrzeć przez sito. Chrzan, umyć, obrać, opłukać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Przecier wymieszać z mąką i zagotować. Dodać bulion, chrzan i sok z cytryny. Doprawić cukrem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak