Sposób przygotowania

w szklance ciepłego mleka rozpuścić żelatynę. masło z cukrem, żółtkami i cukrem waniliowym utrzeć na puszysta masę. Schłodzone mleko z rozpuszczona żelatyna połączyć z masa maślaną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Podzielić całość na 2części do 1/3 kremu dodać łyżkę kakao. Wlewać krem na przemian jasny-ciemny do tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia, a przed podaniem wierzch posypać czekoladą w proszku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    aż ślinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pycha ! :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    rewelacyjnie ci wyszło!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    jest pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    mniam mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !