Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana ryba z porem i cytryną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rybr 1 kg
cebula 1 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 3 szt
masło 2 g
cytryna 0.5 szt
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana ryba z porem i cytryną

Z pokrojonej włoszczyzny i całych porów ugotować wywar w ok.2 litrach wody. Włożyć do niego wypatroszona i odfiletowana rybę. Wywar powinien przykryć rybę w całości. Gotować na wolnym ogniu ok 25 minut. Następnie wyjąć pory ułożyć na półmisku a na nich położyć rybę. Skropić cytryna i oprószyć pieprzem. Przed podaniem polać rozpuszczonym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 30.03.2011 10:12
pycha
KasiaK90 07.03.2011 00:21
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak