Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matjasy w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matjas 2 szt
sałata ciemna 15 dkg
białko 2 szt
sól do smaku
mąka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Matjasy w cieście

zrobić ciasto z białka, soli i mąki. Obtoczyć w nim majtasy. Smażyć w głębokim tłuszczu w temp.180 stopni. Ułożyć na talerzu, podawać z sosem Vinaigrette i sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kubalo 26.03.2013 08:08
ciekawy przepis
anja3107 04.02.2012 10:21
ciekawe
Izabela/bella81 08.10.2011 09:58
nigdy nie jadłam takich matyjasów, ale mogą byćsmaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak