Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa rybna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
włoszczyzna 25 dkg
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
papryczka chili 1 szt
olej 0.6 dkg
przecier pomidorowy 0.5 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa rybna

Rybę sprawić, pokroić w dzwonka i posolić. Z warzyw ugotować wywar, odcedzić, włożyć do niego rybę tak, aby była całkowicie przykryta. Gotować na wolnym ogniu ok.30 min. W międzyczasie w płaskim garnku usmażyć pokrojoną cebulę, aż się zeszkli, następnie dodać pokrojoną słodką paprykę i dusić na wolnym ogniu ok.30 min. Doprawić papryką w proszku i solą. połączyć to z wywarem i rybą, dodać pokrojoną w kostkę ostrą papryczkę i przecier. Całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.06.2013 13:17
nigdy jeszcze takiej nie robiłam
ziutula
ziutula 27.06.2012 22:50
lubię rybną zupę...
Grażyna13 27.04.2012 13:29
O, to by mi smakowało :)
KasiaK90 24.07.2011 18:02
napewno super
Juleczka20 25.06.2011 08:41
ciekawy przepis
aacaac 05.06.2011 09:22
ciekawe
tomek18 21.04.2011 18:20
wydaje się smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak