Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 1 szklanki
mąka 2 szklanki
woda gazowana 1 szklanki
cukier 1 szczypta
sól 1 łyzki
kapusta 1 szt.
cebula 1 szt
masło 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą

jajka, sól, cukier i mleko wymieszać.Dodać make zmiksować.Dolać wodę i zmiksować na gładkie ciasto.Ostwic na 20-30min by było elastyczne.Smażyć na patelni z obu stron na jasny kolor(do smażenia najlepsze sklarowane masło).
Kapustę podzielić na ćwiartki usunąć głąb gotować we wrzątku kilka minut- aż zmięknie ale pozostanie al dente odcedzić na sicie.Przepościć prze maszynkę do mięsa albo drobno posiekać.Cebule zeszklić na maśle dodać pokrojone grzyby(namoczyć dzień wcześniej)i kapustę.przesmażyć.Doprawić sola i dużą ilością pieprzu.
Na usmażone ciasto nałożyć farsz,złożyć krokiety, obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej.Osmażyć na oleju arachidowym albo ryżowym.podawać z barszczem czerwony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 13.02.2011 14:30
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak