Sposób przygotowania

jajka, sól, cukier i mleko wymieszać.Dodać make zmiksować.Dolać wodę i zmiksować na gładkie ciasto.Ostwic na 20-30min by było elastyczne.Smażyć na patelni z obu stron na jasny kolor(do smażenia najlepsze sklarowane masło).
Kapustę podzielić na ćwiartki usunąć głąb gotować we wrzątku kilka minut- aż zmięknie ale pozostanie al dente odcedzić na sicie.Przepościć prze maszynkę do mięsa albo drobno posiekać.Cebule zeszklić na maśle dodać pokrojone grzyby(namoczyć dzień wcześniej)i kapustę.przesmażyć.Doprawić sola i dużą ilością pieprzu.
Na usmażone ciasto nałożyć farsz,złożyć krokiety, obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej.Osmażyć na oleju arachidowym albo ryżowym.podawać z barszczem czerwony

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !