Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 10 dkg
tuńczyk 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
oliwki 10 szt
majonez tradycyjny 1/2 szklanki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy,paprykę kroimy w paski,cebulę w kosteczkę a natkę drobno siekamy,wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny solą i pieprzem.Ryż można zastąpić makaronem np rurkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 06.10.2011 08:25
fajne
iza15 01.03.2011 16:47
lubie tuńczyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak