Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem w rondelku, odstawić. Wsypać całą mąkę, dokładnie wymieszać i jeszcze raz postawić na ogniu. Stale mieszać aż masa będzie odstawać od ścianek naczynia. Do ciepłego ciasta wbijać po jednym jajku i ucierać. Rozłożyć ciasto w małych porcjach na papierze i piec do 30 minut w temp.200 stopni.
Ubić śmietanę z cukrem i wypełnić nią ptysie. Rozpuścić czekoladę z masłem, tą polewą polać ptysie i podawać.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne słodkości....
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    po prostu mniam!
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !