Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe paluchy z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
ser żółty 20 dag
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: serowe paluchy z ciasta francuskiego

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto francuskie przecinamy na pół. Na jednej części rozkładamy 3/4 startego sera żółtego i lekko posypujemy pieprzem, przykrywamy drugą połówką ciasta i dokładnie dociskamy. Pozostały ser rozsypujemy na cieście lekko dociskamy. Kroimy w paski, a każdy pasek kroimy na ukos. Wstawiamy do piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy 15 minut. Podajemy do zup-kremów i do czystych zup.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak