Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort – cudo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 10 łyżek
mąka ziemniaczana 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 4 łyżki
dekoracja
dżem morelowy 5 łyżek
wiórki czekoladowe 5 dag
Krem:
czekolada gorzka 15 dag
śmietanka 1/3 szkl
śmietana kremówka 1 szkl
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort – cudo

CIASTO: jajka ubić z cukrem. Dodać całą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej tortownicy. Piec ok. 30-40 minut w temp 180stC. Ciasto przestudzić, przekroić na dwa krążki. Przełożyć ją 4 łyżkami dżemu. KREM: czekoladę posiekać, wymieszać z gorącą śmietanką. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, połączyć z czekoladą. Ozdobić wierzch tortu. Bok posmarować dżemem, posypać wiórkami czekoladowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak