Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z gotowanej kury 1/2 szt.
marchew gotowana 1 szt
seler gotowany 1/4 szt.
kostka drobiowa 2 szt.
kurkuma 1/2 łyżeczki
gałka muszkatałowa szczypta
mąka kartoflana 2 łyżeczki
śmietana słodka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z kury

Gotowane mięso z połowy kury, rozdrobnić na mniejsze kawałki, zmiksować z marchewką i selerem na krem. Kostki drobiowe rozpuścić w 1 litrze wody, dodać do zmiksowanej masy, doprawić kurkuma i szczyptą gałki muszkatałowej. Mąkę kartoflana rozmieszać ze śmietaną, wlać do kremu i zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym lub francuskim paluszkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 26.09.2011 12:24
super
Tahitha 12.03.2011 07:44
Super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak