Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka hiszpańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt.
kartofle 2 szt
jabłko 3 szt.
sól 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
ocet winny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka hiszpańska

Ugotować buraki i kartofle w łupinach. Obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jabłka obrać ze skórki, przeciąć na pół i wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z łyżeczką soli, dodać ocet winny, wymieszać z pozostałymi składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 13.02.2011 10:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak