Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec ziołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
śliwki suszone 2 szt.
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: smalec ziołowy

Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić, ale zbytnio nie rumienić skwarek. Jabłka obrać, pokroić w plastry, suszone sliwki pokroić w paseczki. Zdjąć wrzący smalec z ognia, wrzucić jabłka i śliwki, uważając na pryskający tłuszcz. Doprawić solą i łyżeczka majeranku. Mieszać kilka razy aż zacznie stygnąć, przełożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 13.02.2011 10:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak