Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
czosnek 2 zabki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana

Cukinię pokroić na plastry, grubości 1 cm. Posmarować roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Jajka wybić na talerz, dodać odrobinę soli, roztrzepać widelcem. Cukinię oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Po upieczeniu osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 13.08.2015 16:35
MUSI BYĆ SMACZNA.
IlonaAlbertos 25.06.2013 10:16
Uwielbiam taką cukinię.
Anna152 24.11.2012 19:19
pycha
romanrafal
romanrafal 23.10.2012 15:39
smaczna
cooleczka 16.10.2012 19:15
a sezon na cukinie w pełni
Iwusia 05.02.2012 22:44
lubię taka cukinię :]
Wacław 24.10.2011 20:18
super pomysł !
Iwona51
Iwona51 28.09.2011 10:54
smaczna
Monika193
Monika193 24.08.2011 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak