Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 2 sztuki
łapki kurze 1 kg
marchewka 3 szt.
korzeń pietruszki 2 szt.
seler 1 szt.
por 1 szt.
ziele angielskie 6 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
czosnek 4 ząbki
przyprawa do potraw
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w galarecie

Golonki i łapki namoczyć w zimnej wodzie na ok.1 godz.Oczyścić,włożyć do garnka,zalać zimną wodą,wstawić do gotowania.Zbierać powstałą szumowinę.Dodać oczyszczoną włoszczyznę,liść,ziele angielskie,dwa ząbki czosnku i trochę posolić.Kiedy mięso będzie już miękkie,wyjąć z garnka,a rosół przecedzić przez sito.Golonki obrać z kości,drobno pokroić.Wywar doprawić jarzynką,pieprzem,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kosteczkę dwie marchewki.Wrzucić pokrojone mięso i natkę pietruszki.Rozlać do miseczek,po wystygnięciu wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 13.02.2011 09:15
Ciekawy pomysł.Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak