Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
kapusta włoska 1 szt
cebula 2 szt
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
śmietanka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kapustą

Mięso pokroić w kostkę. w rondlu rozgrzać smalec, włożyć mięso i obrumienić. Dodać drobno posiekana cebulę i smażyć przez chwilę. Następnie podlać 3 szklankami wody, oprószyć solą, pieprzem i dusić około 40 minut. Kapustę pokroić na kawałki, włożyć do mięsa i dusić do miękkości. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, połączyć z sosem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, posiekany czosnek, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 04.03.2014 15:16
bardzo dobre
IlonaAlbertos 07.04.2013 21:32
Bardzo lubię taki gulasz.
Łukasz15 14.07.2012 12:01
super
bami 13.02.2011 10:33
Dobry gulasz nie jest zły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak