Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 50 dag
cukier drobny 3 łyzki
śmietanka 1/2 szkl
jogurt naturalny 1/2 szkl
budyń 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa

Śliwki wypestkować, włożyć do 1 litra wrzącej wody, dodać cukier i gotować około 5 minut. Następnie przetrzeć przez sito, dodać budyń rozmieszany w niewielkiej ilości wody, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać wino, i spienioną śmietanę z jogurtem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.11.2013 14:58
bardzo lubię
IlonaAlbertos 15.08.2013 16:12
Musi być smaczna.
Wacław 24.12.2011 18:15
fajna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak