Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w sosie paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
cebula 1 szt
papryka 40 dag
bukionetka 1 szt
sos sojowy 3 łyżki
śmietanka 4 łyżki
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w sosie paprykowym

Paprykę umyć, oczyścić z nasion. Umyte mięso, włożyć do miski, skropić oliwą i sosem sojowym, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, polać go marynatą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec aż się zrumieni. Cebulę, paprykę, papryczkę chili. pokroić w słupki, dodać do mięsa, podlać szklanką wrzącego rosołu z rozpuszczonej bulionetki, przykryć i dusić do miękkości. Gdy mięso miękkie dodać do sosu śmietankę rozmieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.02.2014 20:06
Smakowity przepis.
Ania67 29.03.2011 19:33
Mmm- już się głodna zrobiłam
accee 12.02.2011 23:13
Extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak