Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 szt.
mleko 0,5 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
parówki 8-10 szt.
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Parówki obrać z osłonek i obsypać mąką, przygotować ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki: do mąki dodać żółtka i mleko (jeśli ciasto jest za gęste to można dodać trochę wody), dobrze zmiksować, dodać gałkę, sól i sztywno ubitą piane z białek. Ciasto wymieszać i maczać w nim parówki i kłaść do głębokiej patelni na mocno rozgrzany tłuszcz. Parówki powinny być zanurzone w tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.06.2011 12:39
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak