Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior faszerowany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
mięso mielone 50 dag
cebula
pieprz, sól
ser żółty 10 dag
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior faszerowany

Kalafior myjemy, gotujemy. 8 min. Cebulę siekamy. Dodajemy do mięsa, przyprawiamy. Wypełniamy kalafiora mędzy różyczkami. Ser ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem. Smarujemy kalafiora. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 90 min w temp 200 stopni. Po 45 minutach przykrywamy folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.11.2013 17:01
Kalafior w takiej wersji na pewno bardzo smakuje:)
M. Monroe 15.02.2013 23:03
robię czasami w ten sposób ') pyszny
maciek7 24.09.2011 19:15
super
Henryka2 13.02.2011 09:34
Ciekawy pomysł,muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak