Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA PAPROSZKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
jajko 1 sztuka
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
jabłka 1 kilogram
cynamon
cukier waniliowy
kisiel cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA PAPROSZKOWA

Jabłka obrać,zetrzeć i podgotować z cynamonem,cukrem waniliowym i połową kisielu.Składniki ciasta tak połączyć by powstały paproszki (kruszonka).Połowę z nich wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,na to kładziemy jabłka i posypujemy resztą ciasta .Piec 45 minut.Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.04.2012 22:25
pycha
Halusia 28.05.2011 21:38
Pycha, pycha, pycha...
Grazyna0211 25.05.2011 13:21
pyszne ciasto
Kopiko1983 26.04.2011 20:10
Pycha, pycha i jeszcze raz pycha!
Magda60 12.04.2011 10:28
dobre
Ewelina38 04.04.2011 22:30
fajna nazwa - PAPROSZKOWA - ale szarlotka zawsze rządzi
eli82 04.04.2011 10:09
super
ziutula
ziutula 03.04.2011 20:51
szarlotka zawsze...
malaczarna23 31.03.2011 07:30
super
Justyna70 30.03.2011 21:38
fajne!
Teresa19 04.03.2011 09:09
super.
Danuta8 04.03.2011 09:06
pyszna
Iwona51
Iwona51 02.03.2011 21:49
pycha
izapozdro 20.02.2011 12:54
mniam
Ania67 17.02.2011 21:15
Fajniutka
marta1371 13.02.2011 17:07
łatwa do zrobienia i smaczna
Izabela28 13.02.2011 16:16
Fajny przepis:)
Małgorzata106 12.02.2011 21:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak