Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada brzoskwiniowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 8 dkg
mąka tortowa 5 dkg
mąka ziemniaczana 0.2 dkg
kakao 0.2 dkg
proszek do pieczenia 0.15 dkg
mleko 0.5 l
cukier 0.6 dkg
budyń śmietankowy 40 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 0.12 dkg
śmietana kremówka 20 dkg
maliny świeże 10 dkg
brzoskwinie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada brzoskwiniowa

Białka ubić z cukrem, wymieszać z proszkiem, kakao, mąką. Rozsmarować na blaszce z pergaminem. Piec 12 minut w temp. 220 stopni. Przełożyć na ścierkę, ostudzić. 3/4 mleka zagotować z cukrem,resztę wymieszać z budyniem i wlać do gotującego się mleka. Zagotować i ostudzić. Śmietankę ubić połączyć z rozpuszczoną żelatyną dokładając budyń. Ciasto smarować kremem przekładając miejscami owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 07.04.2013 22:47
prezentuje sie smacznie
Juleczka20 22.07.2012 13:36
uwielbiam takie rolady
tomek18 27.06.2011 09:54
pycha
accee 12.02.2011 23:11
Extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak