Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z suszonych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
bułki kajzerki 2 szt
jajko 4 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mleko 1 szkl
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z suszonych grzybów

Bułki zamoczyć w mleku, odcisnąć. Grzyby ugotować w małej ilości wody, odcedzić, wystudzić. Zemleć w maszynce razem z odciśniętymi bułkami, Na maśle usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać do farszu, wbić 2 jajka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy formować małe, płaskie kotlety, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.05.2012 22:42
Uwielbiam suszone grzybki i w ogóle grzybki :) Ale takich kotlecików nie robiłam jeszcze.
noculos 04.02.2012 19:14
super
Zoso 29.06.2011 22:13
fajny pomysł
pawel6 13.02.2011 07:54
mam sporo suszonych grzybów, więc warto byłoby wypróbować ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak