Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek kruchy z powidlami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 20 dag
cukier puder 15 dag
żółtko jajek 3 szt
białko 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 szt
powidła 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: placek kruchy z powidlami

wszystkie skladniki drobno posiekac i zagniesc ciasto, wlozyc do zamrazalnika, twarde ciasto podzielic na dwie czesci, jedna wylozyc blache i nalozyc na nie powidla, na grubej tarce zetrzec pozostala czesc ciasta, posypac warstwe powidel, piec 30 min, posypac cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.02.2013 12:33
polecam do wyprobowania
KasiaK90 29.01.2012 11:14
fajny
krystyna24 04.01.2012 15:16
super
dorotka0000025 09.12.2011 11:37
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak