Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z rabararu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
cukier 10 dag
mąka 1,5 dag
śmietana 12 dag
cynamon
Goździki całe Prymat
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z rabararu

Rabarbar pokroić na mniejsze części. Zalać wrzącą wodą. Dodać korzenie i skórkę cytrynową rozgotować. Następnie przetrzeć rabarbar przez sito i dodać cukier. Mąkę i śmietanę wymieszać i dodać do zupy. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 02.02.2012 11:38
jeszcze nie jadłam
Katarzyna/kate1980 28.08.2010 14:01
moja babcia kiedyś taką robiła przyznam się szczerze że jeszcze nie próbowałam sama jej ugotować
ewelina/bunia 27.08.2010 19:38
nie znałam takiej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak