Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wlać spirytus, śmietanę, żółtka, wsypać cukier waniliowy, cukier puder i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na pół godziny. Ciasto wyjąć, rozwałkować, wykrawać krążki i wlepiać w foremki. Ułożyć na blaszce i piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu, zalać krzepnącą galaretką i przybrać bitą śmietaną, przygotowaną według przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    czym wycisnęłaś tak pięknie tą śmietanę ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Śmietana jest wyciśnięta przez szprycę cukierniczą :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    rewelacja super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ale piękne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prześliczne babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !