Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser biszkoptowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
biszkopty podłużne 1 opakowanie
żółtko jajek 2 szt
cukier 1/2 szkl
twarożek 20 dag
sok z cytryny
skórka z cytryny
śmietanka kremowa 1/2 szkl
cukier puder 2 łyżki
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: deser biszkoptowy

Kawę rozpuścić w 1/2 szklance wrzątku, dodać cukier waniliowy, ostudzić. Zimnym płynem nasączyć biszkopty. Żółtka zmiksować z cukrem, dodawać po łyżce twarożku, nie przerywając miksowania. Wymieszać z sokiem i skórką z cytryny. W dużej salaterce położyć połowę kremu, na to nasączone biszkopty, przykryć resztą kremu. Schłodzoną kremówkę ubić, rozsmarować po wierchu, oprószyć przez sitko kakaem. chłodzić w lodówce minimum 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2011 08:22
ciekawe
Margo1 09.04.2011 08:22
ciekawe
Kate131 17.03.2011 10:55
smaczne
Roman5 02.03.2011 06:16
swietne
novita23 12.02.2011 21:58
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak