Sposób przygotowania

2 szklanki mąki, margarynę, cukier i wodę, posiekać i zagnieść, podzielić ciasto na 2 części, wyłożyć nimi 2 prostokątne foremki, piec 30 minut w 170 stopniach, ostudzić. Zmiksować 1/2 szklanki mleka z żółtkami i mąką pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, do gotującego się mleka wlewać masę, ciągle mieszając, ugotować jak budyń, przestudzić. Rozsmarować krem na jednym płacie ciasta, przykryć drugim i docisnąć, pokroić w kwadraty i oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !