Sposób przygotowania

Umyte kalafiory podzielić na różyczki. Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować. z masła i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. ugotowane kalafiory zmiksować, dodać śmietankę i żółtko. Doprawić do smaku. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie dodawałem jeszcze groszku ptysiowego do zup
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity przepis :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lekka zupka idealna na lato
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !