Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z selerów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z mięsa i warzyw 4 szklanki
selery 70 dag
mąka 1 dag
masło 1 dag
śmietana 12 dag
żółtko jajek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krem z selerów

Umyte selery pokroić w drobna kosteczkę. Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować. z masła i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. miękką marchew zmiksować, dodać śmietankę i żółtko. Doprawić do smaku i posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.12.2011 01:07
Selery tak sobie mi smakują, ale kto wie... może ten krem będzie dobry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak