Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w śmietanie z żurawiną według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 25 dkg
mleko 1 szklanka
cebula biała 1 sztuka
śmietana kwaśna 4 łyżki
sok z cytryny kilka kropel
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
żurawina
jabłko kwaśne 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w śmietanie z żurawiną według Agi

Matiasy moczymy w mleku.Przygotowujemy dip:jabłko i cebulę obieramy a nastepnie zcieramy na tartce o drobnych oczkach.Mieszamy ze śmietaną.Doprawiamy do smaku kilkoma kroplami cytryny i białym pieprzem.Gotowy dip mieszamy ze śledzikiem.Matiasy dzielimy na małe porcje i rozkładamy do miseczek.Przed podaniem dekorujemy suszoną żurawiną.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 08.03.2012 18:16
fajny przepis
IKrakowianka 11.02.2012 00:29
idealna propozycja na pyszną kolację
noculos 27.01.2012 21:34
super
noculos 27.01.2012 21:34
super
Krystyna32 08.01.2012 09:42
extra
jeta72 03.07.2011 12:43
pycha;)
Rybciia 26.06.2011 21:47
super wygląda;)
Angelika10 20.06.2011 21:25
Ciekawy pomysł.
Mati13 08.05.2011 20:36
oryginalny przepis - super!
ronald88 08.05.2011 11:21
pychocia
Motorek 02.04.2011 15:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak