Sposób przygotowania

Filety z kurczaka opłukać,osuszyć,pokroić na małe kotlety,posypać solą i pieprzem.Olej rozgrzać na patelni,przesmażyć mięso ze wszystkich stron.Zdjąć.Na patelnię wlać wino,dodać miód i mieszać aż sie rozpuści.Sos przyprawić solą i pieprzem.Włożyć mięso i podgrzać.
Brokuł umyć,podzielić na różyczki.Gotować 2 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzić.Migdały uprażyć na suchej patelni.Cebulę oczyścić i posiekać.Paprykę umyć i pokroić w paskiwarzywa przełożyc do miski i wymieszać.Na talerzach ułożyć usmażone kotleciki,polać sosem i posypać prazonymi migdałami.Podawać z wsześniej przygotowanymi warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !