Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 4 łyżki
mleko w proszku 3 szkl
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

Do rondla wlać 1/2 szklanki wody, dodać margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao, mieszając podgrzewać, aż wszystko się rozpuści, przestudzić. Do masy wsypywać po łyżce mleka w proszku, cały czas ucierać, na końcu wsypać pokruszone herbatniki, wymieszać. Włożyć masę do keksówki wyłożonej pergaminem, schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak