Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 4 łyżki
mleko 600 ml
cukier 3 łyżki
czekolada 2/3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowy

Mąkę kukurydzianą wymieszać z kilkoma łyżkami mleka, resztę mleka zagotować, wlać do mąki, dokładnie rozprowadzić, mieszając. Wlać z powrotem do garnka, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, zdjąć z ognia. Dodać cukier i czekoladę, mieszać, aż cukier się rozpuści. Wlać masę do formy, przykryć zwilżonym pergaminem, odstawić w chłodne miejsce, aż zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 28.02.2011 06:02
to jest to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak