Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
Bagietkę pokroić na cienkie kromeczki i każdą z nich posmarować masłem.
Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę lub cienkie plasterki.
W formie układać kilka następujących warstw:
bagietka ( posmarowaną stroną do góry), jabłka, rodzynki, posypać cukrem i cynamonem. Powtórzyć tak kilka razy, ale żeby ostatnią warstwą była bułka. Całość zalać mlekiem zmiksowanym z jajkami. Piec w piekarniku na złoty kolor i podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    To może być dobre!
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    słodziutka-mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna zapiekanka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !