Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jabłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt
jabłka 1 kg
cukier 3/4 szklanki
masło 10 dag
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
cynamon do smaku
rodzynki około 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jabłami

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
Bagietkę pokroić na cienkie kromeczki i każdą z nich posmarować masłem.
Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę lub cienkie plasterki.
W formie układać kilka następujących warstw:
bagietka ( posmarowaną stroną do góry), jabłka, rodzynki, posypać cukrem i cynamonem. Powtórzyć tak kilka razy, ale żeby ostatnią warstwą była bułka. Całość zalać mlekiem zmiksowanym z jajkami. Piec w piekarniku na złoty kolor i podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.01.2012 17:20
pycha
Monika193
Monika193 10.12.2011 21:30
świetna zapiekanka
RenataZ-et 11.10.2011 22:48
pychotka :)
barbara11561 29.09.2011 09:44
super pomysł
Dorota59 01.08.2011 14:36
słodziutka-mniam
Ania67 05.07.2011 14:43
pyszna
m1monika 15.06.2011 18:08
pycha
Halusia 29.05.2011 17:25
To może być dobre!
annagebalska 28.03.2011 07:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak