Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupa krem z zielonego groszku według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka dymka 1 pęczek
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
bulion drobiowy 3 szklanki
śmietana 1 szklanka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
zielony groszek
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupa krem z zielonego groszku według Agi

Cebulki myjemy i drobno kroimy.W rondlu topimy masło,wrzucamy dymki i chwilę smażymy.Oprószamy curry,dodajemy 40 dkg groszku,wlewamy dwie szklanki gorącego bulionu i gotujemy na niewielkim ogniu 25 minut.Miksujemy i przecieramy przez sito.W drugim rondlu zagotowujemy pozostały bulion i resztę groszku.Łączymy ze zmiksowanym groszkiem,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem szczyptą cukru i sokiem z cytryny.Śmietanę mieszamy z mąką,wlewamy do zupy i podgrzewamy.Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 14.02.2012 16:44
pyszna
Krystyna32 03.01.2012 16:35
super
Justyna Jussstiii 22.05.2011 08:57
super
aacaac 11.04.2011 07:05
ciekawe
kanu83 21.03.2011 22:46
wlasnie takie lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak