Sposób przygotowania

Cebulki myjemy i drobno kroimy.W rondlu topimy masło,wrzucamy dymki i chwilę smażymy.Oprószamy curry,dodajemy 40 dkg groszku,wlewamy dwie szklanki gorącego bulionu i gotujemy na niewielkim ogniu 25 minut.Miksujemy i przecieramy przez sito.W drugim rondlu zagotowujemy pozostały bulion i resztę groszku.Łączymy ze zmiksowanym groszkiem,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem szczyptą cukru i sokiem z cytryny.Śmietanę mieszamy z mąką,wlewamy do zupy i podgrzewamy.Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wlasnie takie lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !