Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy i przepuszczamy przez maszynke.Mąkę i sól dodajemy do ziemniaków.Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.Pomidory parzymy,obieramy ze skórki i usuwamy pestki,dusimy 20 minut do uzyskania gęstego sosu.Przyprawiamy oregano,rozgniecionym czosnkiem,solą i pieprzem.Z ziemniaczanego ciasta formujemy wałek o śr.3 cm i kroimy go na kawałki 2 cm,każdy lekko spłaszczamy i odstawiamy na 10 minut.Kopytka gotujemy w posolonej wodzie na średnim ogniu.W wysmarowanej maslem formie układamy warstwami kopytka i plasterki sera,poszczególne warstwy polewamy sosem pomidorowym.Posypujemy tartym parmezanem i zapiekamy 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    takich nie robiłam-mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    rewelacja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    pomysłowe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !