Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Skubaniec z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0/5 kg
margaryna 1 kostka
jajko 5 szt.
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 15 g
borówka amerykańska 25 dag
kisiel wiśniowy 1 opak.
cukier 1 szklanka
cukier puder 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Skubaniec z borówkami

Mąkę, margarynę, 6 łyżek cukru pudru, proszek do pieczenia, żółtka- zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Pierwszą część ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do drugiej dodajemy kakao, zagniatamy i również ścieramy. Na kakaowym cieście kładziemy owoce. Białka ubijamy z 1 szklanka cukru i kisielem na sztywna masę i układamy na owocach. Na białko ścieramy ostatnią część ciasta. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 12.02.2011 18:48
owoce fajnie wygladaja pod tą bezową pierzynką
Jolanta_P-S 12.02.2011 18:13
Tym razem ciasto było skubane, a nie ścierane na tarce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak