Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, wypłukać i ugotować w osolonej wodzie. Później przecisnąć przez praskę i wymieszać z 1 łyżką masła. Mleko zagotować i wlewać do ziemniaków. Masę ziemniaczaną przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Później zalać je śmietaną roztrzepaną z jajkiem i całość zapiekać w piekarniku aż wszystko się zarumieni. Po upieczeniu zalać łyżką roztopionego mleka i posypać posiekanym koperkiem.
Najlepiej smakuje z mięsem drobiowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    uwielbiam takie ziemniaczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super dodatek do obiadu
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię podobne, jest smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !