Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

butelka białego wina 1
cukier 3/4 szklanki
pomarańcze 2 sztuki
lód 1
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon

Pomarańcze dokładnie umyć, sparzyć, pokroić na plastry (piętki odrzucić), posypać cukrem i odłożyć w chłodne miejsce na 2h. Plastry pomarańczy włożyć do dużego szklanego naczynia, zalać winem, dodać koniak. doprawić do smaku
cukrem. Dodać lód, zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 12.02.2011 20:14
słyszałam ale nigdy nie piłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak