Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, zdjąć wierzchnie liści, wyciąć głąb i gotować w garnku z gorącą wodą. Powoli ściągać miękkie liście, odkrawać twarde końcówki, składać po 2 i zawijać w nie kiełbaski ( tak jak na gołąbki ). Później pozostałe liście kapusty układać w garnku, na nich zawinięte kiełbaski, zalać wszystko bulionem i gotować pod przykryciem jakieś 20-30 minut.
W międzyczasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i rozgotować w niewielkiej ilości wody. Przetrzeć przez sitko, doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować.
Ugotowane kiełbasiane gołąbki ułożyć na talerzu, polać sosem i można posypać jeszcze natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna ta potrawa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mmm... brzmi pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smaczne kiełbaski!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !