Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w kapuście i sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbaski grillowe 10 szt
kapusta 1 mała główka
pomidory 6 szt
bulion 1 szklanka
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w kapuście i sosie pomidorowym

Kapustę oczyścić, zdjąć wierzchnie liści, wyciąć głąb i gotować w garnku z gorącą wodą. Powoli ściągać miękkie liście, odkrawać twarde końcówki, składać po 2 i zawijać w nie kiełbaski ( tak jak na gołąbki ). Później pozostałe liście kapusty układać w garnku, na nich zawinięte kiełbaski, zalać wszystko bulionem i gotować pod przykryciem jakieś 20-30 minut.
W międzyczasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i rozgotować w niewielkiej ilości wody. Przetrzeć przez sitko, doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować.
Ugotowane kiełbasiane gołąbki ułożyć na talerzu, polać sosem i można posypać jeszcze natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.09.2011 23:07
super pomysł na obiad
FAFIK 19.07.2011 19:28
Smaczne kiełbaski!
ilka_86 06.03.2011 09:16
mmm... brzmi pysznie:)
ilka_86 18.02.2011 09:34
fajna ta potrawa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak