Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
cukier 3 łyżeczki
mąka pszenna 1,5 łyżeczki
czekolada 50 g ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Najpierw zaczynam od czekolady ,którą musimy zetrzeć na takich oczkach jak robimy placki, do szklanki wlewamy połowę mleka i dodajemy kakao i obie mąki, a resztę mleka , które nam zostało wstawiamy wsypujemy resztę cukru i mieszamy aż się rozpuści , gdy zacznie się gotować wlewamy pozostałe mleko i mieszamy aż zgęstnieje, potem dodajemy czekoladę i mieszamy , gotowy budyń dekorujemy malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.03.2013 08:25
domowy najlepszy!
Kate131 11.11.2012 23:45
domowy najlepszy
Jaheira11 19.09.2011 23:15
chętnie spróbuję :)
Edyta31 19.08.2011 23:37
ooo ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak