Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 50 dag
ziemniaki 60 dag
marchew 2 szt
bulion drobiowy 1 l
masło 1 łyżka
śmietana 22% 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów

Pory umyć, pokroić na plasterki i smażyć na gorącym maśle. Ziemniaki pokroic w kostke, marchew w plastry oraz podsmazone pory i wrzucic do gotujacego sie bulionu. Gotowac razem az warzywa beda miekkie. Calosc zmiksowac, doprawic do smaku i zabielic smietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 28.05.2012 08:20
pycha taka zupka
hastalavista 04.03.2012 12:20
świetna!
m1monika 05.01.2012 22:23
smaczna
AgaS10 29.12.2011 11:33
pyszna zupka:)
Zoso 09.12.2011 19:40
ciekawy przepis
Ania67 16.11.2011 15:58
moje smaki
Justyna Jussstiii 26.06.2011 10:14
super
grazia1 27.03.2011 20:17
smaczna
IKrakowianka 08.03.2011 00:50
Bardzo lubię taka zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak