Sposób przygotowania

do garnka wypać 1/2kg umytych i obranych truskawek,cukier,sok z cytryny i gotować aż cukier się rozpuści,wsypać galaretkę wszystko zmiksować i schłodzić,serek mascarpone zmiksować z jogurtem,cukrem waniliowym i cukrem pudrem,wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną i rozpuszczoną w odrobinie wody żelatyną,odłożyć 2/3kremu i wymieszać ze startą czekoladą,na spód salaterki wlać 1/3 kremu i zastudzić na to wlać biały krem,znowu zastudzić,na nim ułożyć tuskawki pokrojone na pół i zalać mieszanką truskawkową a na koniec ciemnym kremem i odstawić do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale narobiłaś mi smaka;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Ale super deser!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Żeby mi tak ktoś podał ...ach!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !