Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche serduszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 65 dkg
masło 25 dkg
cukier 19 dkg
żółtko jajek 2 szt
śmiatana 400 ml
cukier wanilinowy 30 g
proszek do pieczenia 0.5 dkg
dżem porzeczkowy 20 ml
amoniak 0.2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche serduszka

Śmietanę wymieszać z amoniakiem i odstawić do wyrośnięcia. Masło posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka i wyrośniętą śmietanę. zagnieść ciasto po czym rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Na środku każdego położyć łyżeczkę dżemu. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 26.11.2011 09:39
apetyczne
basia70 22.05.2011 20:23
pyszne
Ania67 18.03.2011 14:22
Uwielbiam takie cisteczka
gosia47-47 03.03.2011 17:38
zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak