Sposób przygotowania

CIASTO:
Margarynę poszatkować z mąką i cukrem pudrem. Dodać śmietanę i jajko, zagnieść i włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Blaszkę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą i wyłożyć ciasto. Piec w piekarniku.
MASA:
2 żółtka z cukrem utrzeć mikserem na jednolitą masę. Dodać mąkę i ucierać jeszcze przez chwilę, wlać mleko i postawić na wolnym ogniu. Gotować przez około 10 minut aż zgęstnieje cały czas mieszając. Lekko wystudzony krem wyłożyć na ciasto i udekorować ziarnami winogron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    pychotka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !