Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijasy kapuściane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 3 szt
drożdże 5 dag
cukier 1 łyzeczka
śmietana 12% 1 szkl
margaryna 1 kostka
żółty ser starty 10 dag
sól
pieprz
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zawijasy kapuściane

Kapustę kiszoną, suszone grzyby, szczyptę soli i pieprzu, liście laurowe, ziele i jałowiec wrzucić do garnka, zalać wodą, gotować 25 minut. Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, drożdże, cukier i sól oraz śmietanę, wyrobić ciasto. Odcedzić ugotowaną kapustę. ciasto podzielić na 2-3 części, rozwałkować je, farsz układać wzdłuż ciasta, zawinąć je w ciasny rulonik, zlepić końce, pokroić w romby, ułożyć na natłuszczonej blaszce, posmarować białkiem i posypać startym serem, piec 20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.09.2011 20:52
super
Roman5 26.02.2011 01:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak